به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، سردار اسکندر مومني، رئيس پليس راهور تهران بزرگ در جمع خبرنگاران گفت: از آغاز سال جاري تا هم اکنون 134 هزار دستگاه خودروي داخلي شمارهگذاري شده است که اين رقم در مقايسه با سال گذشته 183 درصد افزايش نشان ميدهد. از سوي ديگر در اين مدت 9218 دستگاه خودروي خارجي نيز شماره گذاري شده است که اين ميزان در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته 161 درصد افزايش يافته است.
وي با اشاره به شمارهگذاري حدود 97 هزار موتورسيکلت در سال جاري گفت: اين ميزان نسبت به سال گذشته 55 درصد افزايش يافته است اين در حالي است که از ابتداي سال جاري تا کنون 257 هزار گواهينامه جديد صادر شده که اين رقم 2.3 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش نشان ميدهد.
*جزئيات طرح کاهش 40 درصدي سوانح و حوادث رانندگي
رئيس پليس راهنمايي و رانندگي راهور ناجا در ادامه به جزئيات طرح کاهش 40 درصدي سوانح و حوادث رانندگي اشاره کرد و گفت: اين طرح در حال نهايي شدن است و اميدواريم در سال جاري با اجراي آن شاهد يک جهش عمده در کاهش تلفات رانندگي باشيم.
وي فرهنگسازي، ايجاد سيستم يکپارچه معاينه فني، به کارگيري سيستمهاي هوشمند کنترل ترافيکي، خروج خودروهاي فرسوده و اصلاح قوانين و مقررات رانندگي را مهمترين محورهاي اجراي اين طرح عنوان کرد و گفت: اين طرح اوايل امسال پس از اصلاحات لازم به دولت ارجاع شد که خوشبختانه با دستور مناسبت رئيس جمهوري به معاون اول رئيسجمهور ارائه شد تا مسئوليت برگزاري جلسات را ايشان بر عهده گيرند.
رئيس پليس راهور کشور به موضوع معاينه فني اشاره کرد و گفت: متاسفانه در حال حاضر هيچ ساختار يکپارچهاي براي معاينه فني وجود ندارد. از سوي ديگر از سال 88 نيز پليس از مراکز معاينه فني خودروها حذف شده است و در مجموع بايد بگوييم که در حال حاضر معاينه فني تنها شکل صوري به خود گرفته اين در حالي است که بايد هر خودرويي که از معاينه فني خارج ميشود اطمينان پيدا کنيم که صلاحيت تردد دارد.
وي به تجهيز جادههاي پرتردد کشور به سيستمهاي هوشمند اشاره کرد و گفت: تجهيز 30 هزار کيلومتر از جادههاي پرتردد کشور به سيستمهاي کنترلي هوشمند نهايي شده است و بر اساس تفاهم نامه سازمان راهداري و پليس راهور در گام اول بهره برداري از دوربينها و سيستمهاي موجود و در گام دوم توسعه سيستمهاي الکترونيکي در اين مسيرها صورت ميگيرد.
رئيس پليس راهنمايي و رانندگي نيروي انتظامي با اشاره به اينکه مدلي از اين سيستمها در پل صدر پيادهسازي شده است، گفت: پيش بيني ميکنيم با اجراي اين بخش بتوانيم حدود 40 درصد سوانح و حوادث رانندگي را کاهش دهيم.
وي يکي از مسائل عمده در کاهش تلفات رانندگي را ارتقاي ايمني وسايط نقليه عنوان کرد و گفت: متاسفانه اين ارتقا بسيار کند پيش ميرود و انتظار داريم تا مسئولان دستگاههاي مربوطه در اين خصوص جديت بيشتري به خرج دهند.
*ارسال127 هزار پيامک مردمي به سامانه نظارت همگاني پليس راهور
سردار مومني در ادامه به طرح نظارت مردمي اتوبوسهاي بين شهري اشاره کرد و گفت: اين طرح از اواخر سال گذشته با کمک سامانه پيامکي 110120 راه اندازي شده است که بر اين اساس امکان نظارت مردم در تخلفات ناوگان اتوبوسراني بين شهري فراهم شد و بدين ترتيب از اواخر سال گذشته تاکنون حدود 127 هزار پيامک به سامانه پليس راهور ارسال شد که 80 درصد اين پيامها به تذکر و آموزش به رانندگان، 14 درصد اعمال قانون و شش درصد تشويق و تقدير از رانندگان انجاميد.
وي گفت: طرح نظارت مردمي خودروهاي سنگين مانند تريلي و کاميون در تابستان امسال اجرا ميشود و بر اين اساس شهروندان ميتوانند مراتب را از طريق سامانه پيامکي 110120 و طبق کدهاي تعيين شده براي پليس راهنمايي و رانندگي ارسال کنند.
رئيس پليس راهنمايي و رانندگي نيروي انتظامي افزود: در اين مدت 32 درصد کشتههاي اتوبوسها و 18 درصد تصادفات آنها کاهش يافت.
وي در ادامه به کشتههاي تصادفات رانندگي اشاره کرد و گفت:در فروردين امسال کمترين کشته را طي 10 سال اخير داشتهايم که بدين ترتيب بايد بگوييم اگر هيچ تغييري در مولفههاي ديگر رانندگي ايجادنکنيم تنها با همکاري مردم و دستگاههاي ذيربط ميتوانيم 15 درصد کاهش کشته را داشته باشيم.
رئيس پليس راهنمايي و رانندگي نيروي انتظامي به آمار تصادفات و کشتههاي سال 92 اشاره کرد و گفت: 45 درصد تصادفات سال گذشته به دليل برخورد دو وسيله نقليه، 23 درصد برخورد وسيله نقليه با عابر و 22 درصد واژگوني بوده است. اين در حالي است که 55 درصد کشتههاي تصادفات در خودروها، 23 درصد عابران پياده و 22 درصد موتورسواران بودهاند.
وي با اشاره به اينکه بدين ترتيب بايد گفت حدود 45 درصد کشتههاي تصادفات رانندگي مربوط به عابران پياده و موتورسواران بوده است گفت: کلاه ايمني، نقش تعيين کنندهاي در کاهش کشتههاي موتورسواران دارد به شکلي که علت 70 درصد مرگ موتورسواران ضربه به سر است. از سوي ديگر عابران پياده نيز بايد اصل ديده شدن و استفاده از پلهاي عابر پياده را در دستور کار خود قرار دهند.
* 21 خرداد آغاز طرح تابستانه
رئيس پليس راهنمايي و رانندگي نيروي انتظامي در ادامه به طرح تابستانه امسال اشاره کرد و گفت: طرح تابستانه سال 93 طي دو مرحله قبل و بعد از ماه رمضان اجرا ميشود.
وي افزود:مرحله اول اجراي اين طرح از 21 خرداد تا 9 تير و مرحله دوم آن از پنج مرداد تا پنج مهرماه با تمرکز بر تخلفات موتورسواران، عابران پياده، نقاط پرتردد و پرحادثه اجرا ميشود.
رئيس پليس راهنمايي و رانندگي نيروي انتظامي افزود: يکي از موارد مهم در طرح تابستانه کاهش سرعت مجاز در جادههاي پرتردد، پر تصادف، حادثه خيز و محل تردد عابران پياده است که بر اين اساس تلاش خواهيم کرد تا حد مجاز سرعت را در اين نقاط کاهش دهيم.
وي افزود:همچنين در نظر است تا محلهايي که به عنوان محل تردد عمده عابران پياده است حد مجاز سرعت را به پنجاه کيلومتر بر ساعت برسانيم.
* نرخ جرايم رانندگي افزايش مييابد
رئيس پليس راهنمايي و رانندگي نيروي انتظامي همچنين در پاسخ به سوالي در خصوص آخرين وضعيت افزايش نرخ جرايم رانندگي گفت: بر اساس قانون هر سه سال يکبار نرخ جرايم رانندگي بر اساس نرخ تورم بانک مرکزي اصلاح ميشود که بر اين اساس اصلاحات لازم صورت گرفته و نرخ جديد جرايم به هيئت دولت براي تصويب ارجاع شده است که با تصويب دولت اين نرخها از سال جاري اجرايي ميشود.
*سکانس مهلت آخر به خودرو سازان بي نتيجه است
وي همچنين در خصوص مهلت شش ماهه اجباري شدن نصب کپسول آتشنشاني در خودروها، گفت: با امضاي وزير صنايع و رئيس سازمان استاندارد شش ماه ديگر به خودروسازان مهلت داده شد تا نسبت به نصب کپسول آتش نشاني در توليدات خود اقدام کنند که اين امر نه مشکل فناوري است و نه تغييري در ساختار خودروست لذا مشخص نيست به چه دليلي چنين مهلتهايي به خودروسازان داده ميشود.
رئيس پليس راهنمايي و رانندگي نيروي انتظامي با اشاره به اينکه در سال 92 حدود 340 نفر بر اثر آتش سوزي خودروها کشته شدند، گفت: قطعا وجود کپسول آتش نشاني در خودروها ميتواند از بسياري از اين حوادث پيشگيري کند.
وي با اشاره به اينکه نارسايي در ساختار امداد و نجات در جادهها داريم و متولي آتش نشاني در جادهها مشخص نيست گفت: در حال حاضر سازمانهاي آتش نشاني شهرها اين تولي گري را بر عهده گرفتند اما قطعا به دليل فاصله زياد آنها با حوادث درون جادهاي نميتوانند پاسخگو باشند. لذا يکي از دلايل اجباري شدن موضوع کپسول آتش نشاني در خودروها نبود متولي مشخص در اين خصوص در جادههاي کشور است.
رئيس پليس راهنمايي و رانندگي نيروي انتظامي ادامه داد: پرسش اساسي اين است که چرا اين مهلتهاي پي در پي به خودروسازان داده ميشود از سوي ديگر بهتر است مسئولان مربوطه قبل از تصويب هر مصوبهاي ابتدا آن را دقيقا بررسي کنند تا بعد مجبور نشوند به اين راحتي مهلت مجدد بدهند.
*4 هزار و 500 راننده در آستانه ضبط گواهينامه هستند
وي در ادامه در خصوص سهم تقصير دستگاهها در بروز تصادفات رانندگي گفت: از ابتداي اجراي قانون جديد رسيدگي به تخلفات رانندگي، تاکنون حدود 4000 مورد سهم تقصير دستگاههاي مختلف در بروز حوادث رانندگي به دستگاه قضايي ارجاع شد.
رئيس پليس راهنمايي و رانندگي نيروي انتظامي با اشاره به اينکه در آستانه فصل تابستان و آغاز سفرهاي تابستاني بايد بگوييم حدود 4500 راننده در آستانه ضبط گواهينامه هستند، گفت: متاسفانه اين رانندگان بيش از 25 امتياز منفي در گواهينامههاي رانندگي خود دارند که اگر يک تخلف حادثه ساز ديگر داشته باشند گواهينامه آنها ضبط و به مدت سه ماه از رانندگي محروم ميشوند.
وي در خصوص استراحتگاههاي بين راهي گفت: متاسفانه استراحتگاههاي بين راهي عليرغم وسعت کشور خصوصا در جادههاي کويري بسيار کم است و بايد وزارت راه در اين خصوص اقدامات لازم را انجام دهد و مردم نيز تشويق شوند تا از اين استراحتگاهها در طول مسير مسافرت خود استفاده کنند.
*شمارهگذاري اسکانيا همچنان مسدود است
رئيس پليس راهنمايي و رانندگي نيروي انتظامي در پاسخ به سوال يک خبرنگار در خصوص آخرين وضعيت اتوبوسهاي اسکانيا گفت: متاسفانه در تعطيلات اخير دو دستگاه اتوبوس اسکانياي ديگر دچار حريق شد که خوشبختانه با اقدام به موقع رانندگان آنها آسيبي به سرنشينان وارد نشد.
وي با اشاره به اينکه شمارهگذاري اتوبوسهاي اسکانيا همچون مسدود است، گفت: شرکت اسکانيا بخشي از ايرادات را برطرف کرده که اميدواريم مابقي ايرادات نيز برطرف و با اعلام فراخواني مشکلات اتوبوسهاي توليد شده نيز کاملا برطرف شود.
رئيس پليس راهنمايي و رانندگي نيروي انتظامي گفت: به همه خودروسازان توصيه ميکنيم به جاي مقاومت در برابر ايرادات و اشکالات محصولات خودضمن فراخوان از مردم در اين خصوص عذرخواهي کنند همان کاري که بسياري از خودروسازان بزرگ خارجي طي چند ماه گذشته انجام دادند و بيش از يک ميليون دستگاه خودروي خود را براي رفع نقص فراخوان کردند.
منبع: دانا